Hej 

Jag heter Solveig Wahlström och bor på en ö (5 minuter med färja) i norra skärgården utanför Göteborg. Jag har haft hund sedan jag var 7 år då vi hade två boxrar och en schäfer. Det är väl min mammas intresse jag har ärvt men hon säger att jag är mycket mer tokig i hundar än vad hon är.

Så när mina barn var i 7 års åldern kunde jag inte hålla mitt intresse borta för hundar mera, då började vi titta på olika raser och vi bestämde oss då för en cocker spaniel, Selma. Det blev mest min dotters hund, vi gick på valpkurs och det var där jag träffade Annika (Lorca's Kennel) för första gången.


Vi fortsatte med vardagslydnadskurs och agility med Selma. Annika hade alltid med sig sin underbara hund Ida, en svart labrador, på alla kurser. Jag hade ju alltid gillat lite större hundar och allt det här med kamning och trimning var inte min grej med cocker spanieln. Så på våren 1996 berättade Annika att hon parat Ida. Vi fick komma hem till Annika och titta på valparna och där var vi sålda, skulle jag ha en labbe så skulle det vara från Ida.

Så 1996 kom den första labradoren in i mitt liv och hon hette Lorca's Cassandra Fri och hon fick smeknamnet Ina. Jag var fodervärd för henne. Vi hämtade hem henne på midsommarafton 1996. En underbar labrador, ingen stjärna i utställningsringen men en duktig apportör och en fantastisk familjehund. Det var hon som startade mitt stora intresse för labrador retriever. Hon lämnade oss den 30/1-2008 med en stor sorg i familjens hjärta. Ina fick en valpkull men tyvärr blev det ingen bra kombination.

2006 bestämde jag mig för en ny hund och det blev Lorca’s Gucci Flower, född 2007. Hon kallas Bella och även henne var jag fodervärd för. Det har gått lite bättre med henne i ringen, Excellent och CK har hon fått, men hon är en duktig viltspårhund och tog viltspårschampionatet på 3 raka spår. Det är Bella som har väckt mitt intresse för detta med viltspår, hon är lätt att läsa i spåret och vi är ett grymt team när vi spårar. Hon en underbart trevlig familjehund.

Bella pussar matte    Bella i solen        

2010 köpte jag tillsammans med Annika (Lorca’s kennel) en tik från Norge, Mambrinos Meadow, Maja. I juni 2012 får Maja 5 st valpar med SEU(U)CH NO UCH Labry Berry Scherbet at Play Mor. I maj 2013 blev Maja examinerad socialtjänsthund. Jag använder henne mycket i mitt jobb på skola, äldreboende och på fritidsgård. Maja är en grym apportör så det intresset är det hon som fått mig att tycka om. Tror säkert att Maja hade tyckt det varit kul att tävla, men tyvärr är hennes matte lite för osäker ännu men,jag har lovat henne att vi skall göra det :) Maja har varit en snygg hund i utställningsringen. Hon blev VÄSTKUSTENS VALP 2010. Maja har även varit BIR Valp och BIM Valp och tagit Excellent, CK, 1xCERT & CACIB. Även hon blev Viltspårchampion på tre raka spår.

Maja - Västkustens valp 2010Maja blev VÄSTKUSTENS VALP 2010!

2013 köper jag in en labrador från Finland, Waterline's Olive, kallad Hilda. Vi har mest varit i utställningsringen där det gått bra, BIR valp och Excellent och ett CK i juniorklass har hon tagit. Det som står på agendan för Hilda är viltspår och apportering. Har även funderingar på att vi skall få henne examinerad till besökshund, men vi får se, hon är ju bara 1 år ännu...

2014 Bestämmer vi oss för att ha valpar på Mambrinos Meadow ’’Maja’’ och Lorca’s Marshmallow det blir 5 st valpar. Vi bestämmer oss för att spara en brun tik men, tyvärr var inte det här den bästa kombinationen då det blev C/D höfter. Så Tiken flyttar till en ny underbar familj.

Waterline’s Olive ’’Hilda’’ röntgade och fri runt om. Tyvärr måste vi även lämna henne till ny ägare (Marie Fogelqvist dalahundservice) p.g.a hälsotillstånd i familjen. Men jag har inte förlorat henne helt för vi skall ha en valp på henne i framtiden där jag får bestämma hane.

2015-06-28 på skk Borås domare Natasa Davisovic tar Maja sitt andra CERT och blir Bir också, nu är det bara ett kvar till Champion.

2015-08-30 på skk Gotland domare Kerstin Henriksson tar Maja sitt sista Cert och blir Champion!!! Denna helg blir även Bella Bir x 2 Veteran och med CK en gång!!!

2015 Bestämmer vi att ännu än gång para Mambrinos Meadow med Tjotte’s Win The Crowd. Det blir 10 stycken, helt underbara valpar. Nu bestämmer vi oss för att spara en svart tik ’’SOL’’ och en brun hane med avelsrätten på ’’BORIS’’som bor hos en familj i Fjärås.

2016 Boris som jag har avelsrätt på får gå tillbaka helt till sin familj, han får tyvärr en 1 på ett framben när han röntgades.

2016 i mars börjar SOL nosework. Detta är hennes grej, vilken hund hon är! Vi hinner med både kurs 1, 2 och 3. Det blir även lite utställningar för Sol med goda resultat.

2017 i februari gör SOL inprovning till besökshund. Det klarade hon galant. Nu fortsätter vi med praktik på skolan och på äldreboende. Sedan är vårt mål att i nov/dec 2017 göra examensprov. Sol är mycket duktig på nosework. Vi går kurs nummer 4 och bestämmer oss för att göra doftprov på eukalyptus i mars, där hon blev GODKÄND. Sol gör även ett BPH med skott och får en fin bedömning; en trygg, positiv och glad hund och inte skotträdd.

I april bestämmer jag mig för att det är dags att titta på något nytt till kenneln... Vi är mycket intresserade av en valp på Svallvikens kennel, dels för att vår Mambrinos Meadow ''MAJA'' är faster till mamman som skall ha valparna och sen för att Mambrinos Black Cap är pappa till valparna och den hanen tycker jag mycket om. Ringer till Svallvikens och frågar om det finns någon chans att få tinga en svart tik om det blir några, svart blir ja, nu är jag mycket glad och håller tummarna på att det blir svarta tikar. Den 7 maj så tittar det ut valpar på Svallvikens och det blir 3 tikar att välja mellan lite senare. Nu blev det även så att Svallviken och New Grenwill's vill ha ett samarbete så vi äger henne i hop men hon skall bo hos oss :) Vi hämtar henne i början på juli, Svallvikens Snotra ''IRIS''.


2017 Maja jobbar på som vanligt med sin matte i skolan som social tjänstehund. Hon är en fantastisk hund som känner av vem som behöver henne mest i klassen. På sommarlovet blir det Barn med hund igen och då får även Sol vara med i år. Vi träffa många nya ungdomar i år på vårt sommarprojekt.

Nu så här på hösten börjar vi tänka på om vi skall para SOL, och det skall vi göra 2018 efter sommaren är tanken. Vi vet ej ännu vilken hane vi skall använda, så det får vi återkomma med.

2018 Är ett tufft år för oss, jag har mått dåligt och är sjukskriven till slutet på oktober-2018. I juli så måste vi ta det tunga beskedet att Bella 11 1/2 år måste lämna oss. Vi är så ledsen hela familjen. I samma veva blir Iris huggormsbiten. Hon blir otroligt dålig, åker in och ut på djursjukhuset och vi håller tummar och tassar att hon skall bli frisk. Det tar lite längre tid än vanligt, med den otroliga sommarvärmen vi har. Men till slut så blir Iris bra igen. Iris löper sin andra gång och hon lugnar ner sig lite. Iris har mycket motor i sig, älskar att jobba. Min tanke är att vi skall jobba mer med viltspår och nosework.

SOL har vi bestämt att para men hon löper inte i augusti som var tänkt utan det blir i oktober. Vi parar henne med Sjöbygårdens I still standing, en svart fin hane. Men, tyvärr blir det inga valpar. Vi bestämmer att vi prövar igen nästa gång till våren-19 med samma hane. I november så blir SOL klar med sin utbildning till besökshund. Jag blir även klar med min utbildning som instruktör i Labradorklubbens regi⭐️ Nu hoppas vi på att 2019 blir ett fantastiskt år med valpar och mycket annat kul. Vi har även bestämt en kenneldag i april. Där kommer jag skriva en inbjudan till alla valpköpare. Hoppas vi ses och höres😊

Mitt kennelnamn New Grenwill's kommer från ett bed & breakfast från Newquay i södra England. Det var min gudmor som hade det, en underbar jordnära kvinna.

Detta var lite om mig och mina hundar. Vill tacka Annika Adolfsson Niklasson, Lorca's Kennel, för att du har hjälpt mig att utveckla mitt hundintresse och att vara en god hundvän.

2019 Börjar så klart med att vi är på My Dog i början på januari, vi ställer ej ut våra hundar i år, ingen är i päls. Är fortfarande lite ledsen för att SOL var tom och inga vårvalpar. Vi åker till Värmland i april/maj för att ha lite viltspår med Iris Kennel Svallvikens. Ulrica och jag börjar prata om vi skulle para Iris till hösten eftersom vi bestämt att vi tar valpar på Sol först. Men efter mycket prat fram och tillbaka så bestämde vi att vi skall para Iris med en hane som Ulrica har avelsrätt på, Svallvikens Black Dog ''Atlas'', som finns i Norge. Tur var väl det att Iris började löpa före Sol och vi åker till Norge för parning. Det gick toppenbra och den 8/7 föddes 11 valpar, men tyvärr klarade sig bara 8 stycken bruna/svarta, 4 tikar och 4 hanar. Valparna är leveransklara den 3 september. Till hösten skall Iris börja sin utbildning till besökshund. Det skall bli kul. Skall även försöka våga mig på att tävla i  nosework med mina hundar. Sol har ju klarat eukalyptus, skall få gjort doftprov på Iris också. Tyvärr blev det ingen kenneldag i vår men vi kör en på senhösten i november. Detta var lite om mig och mina hundar. Om ni är intresserade av valpar, så hör av er till mig eller om ni bara vill prata hund😊