Hej 

Jag heter Solveig Wahlström och bor på en ö (5 minuter med färja) i norra skärgården utanför Göteborg. Jag har haft hund sedan jag var 7 år då vi hade två boxrar och en schäfer. Det är väl min mammas intresse jag har ärvt men hon säger att jag är mycket mer tokig i hundar än vad hon är.

Så när mina barn var i 7 års åldern kunde jag inte hålla mitt intresse borta för hundar mera, då började vi titta på olika raser och vi bestämde oss då för en cocker spaniel, Selma. Det blev mest min dotters hund, vi gick på valpkurs och det var där jag träffade Annika (Lorca's Kennel) för första gången.


Vi fortsatte med vardagslydnadskurs och agility med Selma. Annika hade alltid med sig sin underbara hund Ida, en svart labrador, på alla kurser. Jag hade ju alltid gillat lite större hundar och allt det här med kamning och trimning var inte min grej med cocker spanieln. Så på våren 1996 berättade Annika att hon parat Ida. Vi fick komma hem till Annika och titta på valparna och där var vi sålda, skulle jag ha en labbe så skulle det vara från Ida.

Så 1996 kom den första labradoren in i mitt liv och hon hette Lorca's Cassandra Fri och hon fick smeknamnet Ina. Jag var fodervärd för henne. Vi hämtade hem henne på midsommarafton 1996. En underbar labrador, ingen stjärna i utställningsringen men en duktig apportör och en fantastisk familjehund. Det var hon som startade mitt stora intresse för labrador retriever. Hon lämnade oss den 30/1-2008 med en stor sorg i familjens hjärta. Ina fick en valpkull men tyvärr blev det ingen bra kombination.

Mitt kennelnamn New Grenwill's kommer från ett bed & breakfast från Newquay i södra England. Det var min gudmor som hade det, en underbar jordnära kvinna.

2006 bestämde jag mig för en ny hund och det blev Lorca’s Gucci Flower, född 2007. Hon kallas Bella och även henne var jag fodervärd för. Det har gått lite bättre med henne i ringen, Excellent och CK har hon fått, men hon är en duktig viltspårhund och tog viltspårschampionatet på 3 raka spår. Det är Bella som har väckt mitt intresse för detta med viltspår, hon är lätt att läsa i spåret och vi är ett grymt team när vi spårar. Hon en underbart trevlig familjehund.

Bella pussar matte    Bella i solen        

2010 köpte jag tillsammans med Annika (Lorca’s kennel) en tik från Norge, Mambrinos Meadow, Maja. I juni 2012 får Maja 5 st valpar med SEU(U)CH NO UCH Labry Berry Scherbet at Play Mor. I maj 2013 blev Maja examinerad socialtjänsthund. Jag använder henne mycket i mitt jobb på skola, äldreboende och på fritidsgård. Maja är en grym apportör så det intresset är det hon som fått mig att tycka om. Tror säkert att Maja hade tyckt det varit kul att tävla, men tyvärr är hennes matte lite för osäker ännu men,jag har lovat henne att vi skall göra det :) Maja har varit en snygg hund i utställningsringen. Hon blev VÄSTKUSTENS VALP 2010. Maja har även varit BIR Valp och BIM Valp och tagit Excellent, CK, 1xCERT & CACIB. Även hon blev Viltspårchampion på tre raka spår.

Maja - Västkustens valp 2010Maja blev VÄSTKUSTENS VALP 2010!

2013 köper jag in en labrador från Finland, Waterline's Olive, kallad Hilda. Vi har mest varit i utställningsringen där det gått bra, BIR valp och Excellent och ett CK i juniorklass har hon tagit. Det som står på agendan för Hilda är viltspår och apportering. Har även funderingar på att vi skall få henne examinerad till besökshund, men vi får se, hon är ju bara 1 år ännu...

2014 Bestämmer vi oss för att ha valpar på Mambrinos Meadow ’’Maja’’ och Lorca’s Marshmallow det blir 5 st valpar. Vi bestämmer oss för att spara en brun tik men, tyvärr var inte det här den bästa kombinationen då det blev C/D höfter. Så Tiken flyttar till en ny underbar familj.

Waterline’s Olive ’’Hilda’’ röntgade och fri runt om. Tyvärr måste vi även lämna henne till ny ägare (Marie Fogelqvist dalahundservice) p.g.a hälsotillstånd i familjen. Men jag har inte förlorat henne helt för vi skall ha en valp på henne i framtiden där jag får bestämma hane.

2015-06-28 på skk Borås domare Natasa Davisovic tar Maja sitt andra CERT och blir Bir också, nu är det bara ett kvar till Champion.

2015-08-30 på skk Gotland domare Kerstin Henriksson tar Maja sitt sista Cert och blir Champion!!! Denna helg blir även Bella Bir x 2 Veteran och med CK en gång!!!

2015 Bestämmer vi att ännu än gång para Mambrinos Meadow med Tjotte’s Win The Crowd. Det blir 10 stycken, helt underbara valpar. Nu bestämmer vi oss för att spara en svart tik ’’SOL’’ och en brun hane med avelsrätten på ’’BORIS’’som bor hos en familj i Fjärås.

2016 Boris som jag har avelsrätt på får gå tillbaka helt till sin familj, han får tyvärr en 1 på ett framben när han röntgades.

2016 i mars börjar SOL nosework. Detta är hennes grej, vilken hund hon är! Vi hinner med både kurs 1, 2 och 3. Det blir även lite utställningar för Sol med goda resultat.

2017 i februari gör SOL inprovning till besökshund. Det klarade hon galant. Nu fortsätter vi med praktik på skolan och på äldreboende. Sedan är vårt mål att i nov/dec 2017 göra examensprov. Sol är mycket duktig på nosework. Vi går kurs nummer 4 och bestämmer oss för att göra doftprov på eukalyptus i mars, där hon blev GODKÄND. Sol gör även ett BPH med skott och får en fin bedömning; en trygg, positiv och glad hund och inte skotträdd.

I april bestämmer jag mig för att det är dags att titta på något nytt till kenneln... Vi är mycket intresserade av en valp på Svallvikens kennel, dels för att vår Mambrinos Meadow ''MAJA'' är faster till mamman som skall ha valparna och sen för att Mambrinos Black Cap är pappa till valparna och den hanen tycker jag mycket om. Ringer till Svallvikens och frågar om det finns någon chans att få tinga en svart tik om det blir några, svart blir ja, nu är jag mycket glad och håller tummarna på att det blir svarta tikar. Den 7 maj så tittar det ut valpar på Svallvikens och det blir 3 tikar att välja mellan lite senare. Nu blev det även så att Svallviken och New Grenwill's vill ha ett samarbete så vi äger henne i hop men hon skall bo hos oss :) Vi hämtar henne i början på juli, Svallvikens Snotra ''IRIS''.


2017 Maja jobbar på som vanligt med sin matte i skolan som social tjänstehund. Hon är en fantastisk hund som känner av vem som behöver henne mest i klassen. På sommarlovet blir det Barn med hund igen och då får även Sol vara med i år. Vi träffa många nya ungdomar i år på vårt sommarprojekt.

Nu så här på hösten börjar vi tänka på om vi skall para SOL, och det skall vi göra 2018 efter sommaren är tanken. Vi vet ej ännu vilken hane vi skall använda, så det får vi återkomma med.

2018 Är ett tufft år för oss, jag har mått dåligt och är sjukskriven till slutet på oktober-2018. I juli så måste vi ta det tunga beskedet att Bella 11 1/2 år måste lämna oss. Vi är så ledsen hela familjen. I samma veva blir Iris huggormsbiten. Hon blir otroligt dålig, åker in och ut på djursjukhuset och vi håller tummar och tassar att hon skall bli frisk. Det tar lite längre tid än vanligt, med den otroliga sommarvärmen vi har. Men till slut så blir Iris bra igen. Iris löper sin andra gång och hon lugnar ner sig lite. Iris har mycket motor i sig, älskar att jobba. Min tanke är att vi skall jobba mer med viltspår och nosework.

SOL har vi bestämt att para men hon löper inte i augusti som var tänkt utan det blir i oktober. Vi parar henne med Sjöbygårdens I still standing, en svart fin hane. Men, tyvärr blir det inga valpar. Vi bestämmer att vi prövar igen nästa gång till våren-19 med samma hane. I november så blir SOL klar med sin utbildning till besökshund. Jag blir även klar med min utbildning som instruktör i Labradorklubbens regi⭐️ Nu hoppas vi på att 2019 blir ett fantastiskt år med valpar och mycket annat kul. Vi har även bestämt en kenneldag i april. Där kommer jag skriva en inbjudan till alla valpköpare. Hoppas vi ses och höres😊

Detta var lite om mig och mina hundar. 

2019 Nu väntar vi på att SOL skall börja löpa men känns som hon väntar in Iris. Vi åker till Värmland och tränar lite viltspår med hundarna. Ulrica och jag pratar mycket om och när vi skall para Iris och med vem. Ulrica tycker vi skall para henne med en hane hon har avelsrätten på, Atlas, en fin härlig fartfylld hane med en grym näsa i skog och mark. Vi åker hem och tänker på detta och efter fram och tillbaka så bestämmer vi oss för detta ♥️ Tur är det, för Iris börjar löpa 28/4-2019 och vi parar i maj.

I juli födds det 8/7 födde Iris 11 valpar 1 svart tik, 2 bruna hannar 2 svarta hannar, 3 bruna tikar och tre änglahundar. Detta är vår C-Kull. Svallvikens Ulrica behåller en brun hane, Rune. New Grenwill’s behåller en svart tik, Sonja.

Det är mycket motor i dom här hundarna så det blir en del att jobba med, men så underbara dom är, man har aldrig tråkigt med dessa hundar ♥️.

Det blir väldigt lite utställningar detta år. Det blir valpkurs för Sonja, både på labväst där jag själv är instruktör och på nya varvets hundskola. Och Iris får köra apportering som hon är duktig på. Vi gjorde även ett lämplighetstest på Iris för besökshundsutbildning men det får vi ta tag i lite senare. 

Nu går tankarna på att vi kanske skulle para Sol i år så vi får vår valpar men jag tror inte jag skall använda samma hane utan väljer en annan ur samma kennel. Diskuterar mitt val med Ulrica från Svallvikens och vi tänker samma. Är så glad över min vänskap med Ulrica 🥰 Ringer Gunilla på Sjöbygårdens kennel och frågar i fall vi kan para med UNO istället, det går bra och nu väntar vi in löp på SOL.

Den 20 november hade vi kennelträff. Vi hade nosework med Bästa Yvonne Lundberg från nya varvets hundskola. Efter Noseworken käkar vi pizza och laddar batteriet för nästa aktivitet som blir är balansträning med Bästa Johanna på Göteborgs hundsim. Vi är i inomhuslokalerna på Åskvädersgatan där Johanna och co har sin lokal. Det blir en supertrevlig dag och alla är mycket nöjda. Trötta och glada åker vi hem ♥️.

Sol löper i slutet på november och vi parar henne i mitten på december. Nu väntar vi på att det skall bli valpar i februari. God jul och Gott nytt år. Det var lite om mig och mina hundar. Om ni är intresserade av valpar, så hör av er till mig eller om ni bara vill prata hund😊

2020 Vi gör både ultraljud och röntgar Sol för att veta hur många valpar det är, man ser säkert 6 st kanske 7. 13/2-2020 fick Sol 8 valpar men 2 blev Änglahundar, 3 tikar 3 hanar. Detta är vår D-Kull. 

Vi behåller en svart tik i kenneln, Svea.  Det blir ett konstigt kennelår på grund av Covid-19. Det blir inte hur som helst besök och vi väljer väldigt noga ut vilka som får komma och titta på valparna, det är endast 5 st familjer och alla bor långvägars bort, så det blir extra noga planering med allt. Men så mysiga dom är i denna kull. Fast det blev lite drama när dom kom. Sol repar sig bra och vi har det bra i kenneln med mormor till valparna och Iris som nyss har haft valpar och såklart Sonja som är världens bästa lekkompis. Hon ligger mycket hos valparna och myser och dom älskar henne. Solen börja lysa och valparna kan vara ute både på altanen och i uterummet och det gillar dom.

I påskveckan i april lämnar valparna oss och som sagt mycket restriktioner i avlämningen p.g.a covid-19. Men allt går bra och dom har fått fina familjer.

Ronja i C-kullen blir viltspårscampion. Ett stor grattis till Erling och Ronja.

Nu vill både Kenneth och jag ha en lugn sommar och som det ser ut blir det ingen resa till Grekland i år, Covid-19. Vi har det bra hemma ♥️ med vår härliga hundar.

Inga hundutställningar denna sommar så vi tränar på med apportering och Nosework samt valpkurs för lilla Svea. Själv har jag en del kurser i valpkurs och vardagslydnad i labvästs regi.

I början av oktober så har kenneln BPH-test på Sandens hundskola. Det är Ninna Lindman som är beskrivare. Det är Iris och 4 av hennes valpar som gör Bph, dom är så trygga och fina. Alla går igenom med bravur. Iris klarar det oxå och hon är en fantastisk hund. Ulrica från Svallviken har med ett par hundar och vi pratar om vi skall para Iris igen, nästa löp som skulle vara i slutet på januari-21. Vi har våra funderingar på vilken hane vi önskar till henne. Vi återkommer med det till jul, så blir det en julklapp för alla som är intresserade av valp från henne ♥️

Nu börjar det dra ihop sig sista kvartalet på året och Covid-19 härjar fortfarande 😖. Nu kommer det ut från SKK att det blir bedömningar på olika platser i Sverige. Det blir som en utställning fast man blir bedömd en och en och högsta pris blir CK, championkvalitet. Skk västra skall ha det i slutet på oktober. Men vi väntar in vilken domare det blir för Ssrk västra.

Den 13 november bestämmer Skk att det blir inga bedömningar i landet. Tråkigt, för vi hade anmält till Värmland. Där skulle Iris fått en bedömning, men tyvärr, inställt.


Så nu väntar vi in löp på Iris, sedan parning med Officer John Bella Mare, en svart hane.

Det är Ulrica på Svallvikens kennel som skall ha kullen på Iris i Värmland. Detta kommer bli en mycket bra kombo, ser fram emot detta 🙏🏻😀.

Det finns inte så mycket aktiviteter att tävla i, så vårt noseworkprov med Sonja får vänta. Så vi bestämmer oss för att köra viltspår efter Nyår. Vi tänker att Iris, Sonja och Svea skall få köra och vi hoppas att vi har lite nya championat i kenneln. Det är vårt mål för 2021. Sedan håller vi tummarna för att utställningssäsongen kör i gång i mitten på maj 2021.


Vill passa på att tacka alla valpköpare för att ni aktiverar era hundar så bra samt att några tävlar med sina hundar och har fått fina vinster. Lycka till 2021. NU KÖR VI 🙏🏻♥️.


GOTT NYTT ÅR 🥳 2021

2021 Jan-Mars
Fortfarande Corona och många verksamheter inställda. Vi har parat Iris men tyvärr gick hon tom, vi gör ett nytt försök igen vid nästa löp i Juli -21. Det är Ulrica på Svallviken som har iris och valparna hos sig.
Sonja är friröntgade både höfter och armbågar 🙂 även ögonlysningen UA 🙂
Så nu väntat vi in löp och sedan hoppas vi på sommarvalpar ❤️. Finns intresse så skickar ni ett mail: labbesollan@hotmail.com. Sonja skall även få till ett doftprov nosework eukalyptus. Både Iris och Sonja skall gå på exteriörbedömning i April.

Tänker att så fort covid-19 lugnat ner sig så hoppas jag på en kennelträff, hade varit kul att träffas och göra lite kul aktivitet i hopp. Ha en skön Påskledighet

 
2021 April-Juni
Det är ledsamt att inte Svea var ok på ena armbågen på röntgen, resultatet blev HD A Ad 1 + 0. Så tråkigt men, hon kommer till en fantastisk familj och vi önskar er super välkomna till New Grenwill’s.
I maj börjar Svea löpa och vi bestämmer oss för att vi skall ta en kull valpar på henne. Så nu väntar vi på om hon är dräktig, om hon e dräktig kommer vi lägga ut med vilken hane vi använt.
Nu väntar vi in Iris som oxå skall löpa och även henne kommer vi att para, vi kommer ha även denna kullen hos oss♥️
Vi har även fått en ny CHAMPION i viltspår NG Who’ll stop the Rain ”RUNE” ägare Ulrica Briving Samuelsson, Stort grattis till er👌🏻 Kram kennelmamman och kennelpappan ♥️


Juli -September 2021
Semester och vi väntar in att Iris skall börja löpa
Sedan paring och vi hoppas på valpar i höst.
Iris löper i augusti och det blir parning i slutet på augusti med Waterline Titanum.
Så nu håller vi tummarna för valpar som vi längta efter två tomma tikar.

September tar sonja sitt Doftprov i Eucalyptus ,är så glad för hon e så duktig på Nosework

Oktober-december
1 oktober Iris är dräktig dom kan se 4 st valpar måendet känns som det skulle vara mera ’’bara en känsla jag har’’.
Den 29 oktober födds det 8 st svarta labrador valpar på New Grenwill’s 4+4 men, tyvärr blir en hane änglahund efter 2 1/2 vecka.

Först är dom i valplådan i hundrummet där kennelpappan och jag turas om att sova på nätterna så, vi kan övervaka dom små.

 Iris är en fantastik mamma hon pysslar om och tvättar dom små. Hon lär även Sonja hur man gör med valparna.

Dom växer och börjar se efter ca 14 dagar nu, blir dom mera en liten egen valp 😍
Om några dagar skall jag ring till dom valpköpare som jag har tänkt skall få komma på besök till oss.

Efter 7 st samtal så känns det mycket bra och alla har fått en tid för besök. <sedan få vi se vilken valp som kommer till vem.

Ulrica på svallviken vill ha en tik och vi bestämmer att vi delar på henne, det känns så bra ❤️
Denna gången när jag besiktar valparna kommer det en Vetrinär hem till oss, så lyxigt och hon är underbar Vetrinär Theresa Sandberg som kommer från torslanda. Detta vad det bästa jag gjort och valparna blev inte stressade av all uppståndelse det blir när man kommer in till en veterinärklinik.

Alla besiktades med ett ok, denna kullen är så trygg i sig själv underbara valpar ,glad att Ulrica tar en så jag har lite kvar i kenneln ❤️

På julafton flyttar dom första två valparna sedan flyttar dom lite i tagit fram till 30 december.
Vill tacka alla fina valpköpare och lycka till med Elton John kullen, valparna heter Bonnie Leya Nala Bosse Elton Bailey och Ställa.
I mars träffas vi igen för valp Nosework
 
GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR
ÖNSKAR VI ALLA VÅRA VALPKÖPARE OCH HUNDVÄNNER❤️
Jan-Mars 2022

Nu väntar vi in att Sonja skall börja löpa ……. Då skall hon paras igen 🙏🏻

Jan-Mars 2022

Vilken start det blev på detta året… Lunginflammation och sedan covid ,nu hoppas vi att vi kan få vara friska efter denna drömstarten. Vi väntar in att Sonja skall löpa och hon börjar sent i Januari, vi har tittat på några fina gossar men nu har vi bestämt oss för Mamabrinos Ferrari som Jan-Roger Sauge har i Norge. I början på feb så är vi och parar och allt går bra bara att vänta och se vad som händer. Jag själv kör en kurser för labväst valp och en unghundskurs så himla kul duktiga ekipage. I januari kör vi lite Nosework sonja och jag hon e så duktig,älskar hennes sätt att bli mer och mer självständig, jag lär mig mera att ta ett steg till och låta henne jobb i fred:) Vi skall fortsätta med lydnad tänker vi som nästa grej. I mars startar Lydnaden och jag får byta hund till Iris istället för SONJA ÄR DRÄKTIG!!!!!!
Iris är så duktig på denna kurs ,jag själv tror ju att det är en lydnadskurs med det är en tävlingslydnad ,oops!!!! Men vi fixar det Iris och jag 🥰. Så mycket jag lärt mig så kul vi haft Iris och jag, den hunden har så mycket att ge i maj blir det apportering för iris.
Nu är det en vecka kvar till vår sonja skall ha valpar bruna och svarta bäbisar🥰 skall bli så roligt!
Hur många blir det då? Många hon e så rund som en liten tunna , det är lugnt för henne så det blir så korta promenader.
Maja har fyll 12 år i februari hon börjar bli gammal tyvärr,har hon en juvertumör som växer och vi vet att varje ny dag är bonus för oss att hon finns med oss. Den hunden har gett mig så mycket vet, inte hur jag skall kunna tacka henne för allt hon gjort för mig och alla ungdomar som mått dåligt i ångest och andra åkommer. Hon har även lärt mig mycket om hunden om allt vi kan göra tillsammans, vi har gått många utbildningar tillsammans som instruktör för labväst, svenska teriapihundskolan. Maja du verkligen min one of the kind dog😍. Är glad att det finns hennes gener med i våra nya hundar som vi avlar fram.

April-Juni 2022

Den 10 april så kommer äntligen Sonjas valpar 8 svarta valpar  5+3 😍
Sonja är otrolig fin första gångs föderska som tar hand om sina valpar på ett exemplariskt sätt.
Kenneth sover hos valparna i tre veckor och allt har gått så bra. Det kommer valpköpare och tittar,
snart har vi bestämt vilka som skall få valp från Sonja. Allt känns så bra.
Mitt i all valplycka blir vår Maja sämre hon e 12 år och har en juvertumör som har börjat växa och det har gått så fort den sista veckan.
Vi bestämmer oss för att hon får lämna oss och det är ett otroligt smärtsamt beslut. Maja har betytt så otroligt mycket för oss i familjen och mig samt alla barn hon hjälpt i skolan m.m. men, vi vill inte att hon skal lida så nu lämnar hon oss 20/4-2022 med ett otroligt stort tomrum.
Sedan bestämmer vi oss för att behålla en valp i denna kullen en till, Bibi.Veterinärbesiktning 3 Juni och nu e dom leveransklara.
Nu återgår vi till vår vanliga liv. 

Juli-September 2022

Sommar och sol, valpkurs och vi börjar träna viltspår med Iris. Bibi tränar vi bara att var söt och stå fint. Det går bra, åker på några inoff utställningar och blir både BIR-valp och BIS-valp, så kul.

Tar även med Sonja som kommer hem med superfina resultat. Känner mig så nöjd med mina hundar. Vi jobbar även på med vardagslydnad på alla tre hundarna med speciellt Sonja som skall göra ett test för social tjänstehund senare i höst. I september tar Iris viltspårs-anlagsprov och det går hur bra som helst. Nu e vi taggade på att fortsätta köra viltspår med henne. Hon e ljuvlig att gå spår med, så vi åker för att rana hos Helena Lyckeskog i Alingsås. När Iris hoppar ut haltar hon och vi ser till vår förskräckelse att hon brutit en klo, stackars Iris😞. Det tar lång tid att läka för hon får infektion. Så paus i viltspår ett tag.

Oktober 2022

I början på oktober så har vi kennelträff i Alingsås med tema Viltspår. Tack Helena Lyckeskog för en kanondag, alla var nöjda.

Nu börjar jag med nosework med Bibi, så roligt, samt två valpar i samma kull Nox och Bonnie. Vi e så duktiga allihop. Vi bestämmer oss för gå nosework 2 i november alla tre valpar. Sonja fortsätter med nosework i vår tisdagsgrupp som vi varit med i 1 år nu och jag bestämmer mig för att gå clearround med  Sonja. Vi börjar ett spök-clearround, Halloween.

Vi tog 4 st vi hade 10 minuter på oss och vi bröt upp efter 9 minuter. Då kände jag att Sonja var supertrött och jag var supernöjd. Vi fick en rosett och åkte hem mycket nöjda. Nästa gång vi kör clear round är bara 4 dagar efter förra. Det är utomhus, inomhus och kartongsök och hon tog alla tre. Jag var överlycklig 😍😍😍.
Nu väntar vi in inprovningen till social tjänstehund i november.

November - December 2022
Den 22 november klarade Sonja sin inprovning till Skolhund och vi börjar skolan i mitten på februari, på Hundens Hus. Detta kommer att bli så kul.

 

December kommer och vi får covid igen men friska till jul. Nu önskar vi alla God Jul och Gott Nytt År ❤️

 
Januari - April 2023
Vi börjar året med att ladda för året häftigaste helg, MY DOG, äntligen. Men icke sa Nicke, jag blev så sjuk med feber och hosta så ingen My dog för mig, är så ledsen :(
Men frisk till sist och börjar jobba och kör Nosework både med Sonja och Bibi.

I februari den 13:e tar Bibi doftprov eukalyptus 10 mån och 3 dagar gammal. Hon är så duktig. Vi skall fortsätta med Nosework för det är så himla kul och kanske jag vågar mig ut och tävla.

Yippie jag är så glad för jag har fått mitt drömjobb, jobba med skolhund på Torslandaskolan på heltid från och med den 1 mars till 13 juni. Vi börjar där och hoppas på förlängning.

April-Juni 2023
Vi jobbar på i skolan Sonja och jag. Sonja gör skillnad i gruppen där vi  jobbar.
Det jag gillar mest med Sonja när vi jobbar är att hon är så lyhörd, hon känner av läget i klassen.
Märker att hon har några favoriter bland ungdomarna :)
Tyvärr får vi till oss att efter den 13 juni så finns det inga pengar kvar till oss som hundekipage. Mycket ledsamt, så nu gör vi det bästa till 13 juni.

Sonja och jag tränar på med nosework och nu har vi bestämt oss för att försöka tävla för första gången.
17 juni blir det i Lerum, anmält och klart, har även anmält till flera andra ställen i landet för nosework tävlingar.

Bibi är en enveten juniorhund, så nu kör vi en kurs nosework 3 med Bibi. Hon är lika superduktig som sin mamma Sonja. Vi tränar även tävlingslydnad med henne. Vi tränar varje gång hon skall ut och kissa. Vi kör vänstersvängar och stanna kvar samt att hålla i apportbocken vilket hon gör bra.

Kör även Iris i tävlingslydnad. Hon är grym och hon är en stjärna i apportering. Vi skall fortsätta med viltspår på henne :)

Så kom dagen då vi skall tävla. Så varmt! Packat med silvertäcket och en dunk med vatten.
Först körde vi behållarsök och det fixade hon galant. Sedan inomhussök. Även det fixade hon kanon. Sedan behövde vi förflytta oss en bit med bilen och där var det så otroligt varmt.
Vi väntade i ca 1 ½ timme på utomhussök och fordon. Det var ett svårt utomhussök. Många medtävlande sa det, plus en trött hund, så tyvärr klarade vi inte det men vi fixade två supersök och kom på 3:e plats i inomhussöket, så ett super grattis till oss. Vi åker hem nöjda och trötta båda två.


Juli-September 2023
17 juli är det dags igen i Kil, Värmland. Det är Curly-klubben som ordnar TSM Nosework 1. 
Sonja tar alla fyra söken galant. Min älskade stjärna, hur grym är hon inte! Vi får vårt första diplom i TSM Nosework 1, samt får 1:a pris i snabbaste ekipaget i utomhussöket och som inte detta räcker så vinner vi hela totalen på alla fyra sök i tid FÖRSTA PRIS !!!!!!!!!! Vår andra tävling, min älskade Sonja 😍😍 Så tre rosetter fick vi med oss hem och det går lätt att köra från Värmland denna dag☺️😍😍😍😍😍  

 

 

  
 
  

Okt-dec 2023
Vi tränar på med Nosework både Sonja och Bibi. 
Vi tävlar mycket under denna period och det går både väldigt bra och i bland lite sämre.
Men om vi summerar Noseworken för Sonja detta sista kvartal så tar hon doftprov lagerblad i nov /godkänd.
Hon har tagit 3 diplom i NW 1 TSM samt 1 diplom i behållare och 1 diplom utomhus.
SONJA blev även diplomerad skolhund den 3 nov 2024 vi är så glada över detta hon är så fantastisk med barn med NPF.
Så nu jobbar Sonja ett par timmar i veckan i en klass 13-15 åringar med olika diagnoser av NPF.

På hösten var det många öppna träningar med labväst som vi var med och höll i så det har varit mycket på gång hos oss.

Bibi och Iris har kört en hel del tävlingslydnads träning och Bibi visar sina framsteg. Iris är duktig och vi behöver bara hålla igång träningen så kommer allt falla på plats, vi har inte bråttom :)

Nu blickar vi framåt och njuter av våra framgångar inom Noseworken och hoppas vi kan få ihop 1500 poäng rosett 2024 för Sonja. 
Bibi önskar jag börjar tävla 2024 i Nosework,

Vi planerar para Sonja vid nästa löp i vår/2024. Vi ser fram emot detta. Vem den lycklige fadern blir är ej klart.

Nu önskar vi era alla en god fortsättning med allt ni har för er med era fina hundar alla valpköpare och hoppas vi ses ute i Sverige 2024.Jan-Mars 2024
MY DOG 11-14 januari
   

Vår första tävling i Nosework var på My dog. Det var en tuff miljö för hundarna. Vi tävlade i TEM behållarsök, vi klarade 1 gömma, ny erfarenhet. Nu vet vi hur det är och vi behöver inte göra om det igen. Fast Sonja gjorde sitt bästa.
Tävling 2 i januari Vänersborg 26/1 TEM behållarsök, där satt diplom 2 av 3. Vi tränar på för nästa tävling, jag har världens bästa Sonja❤❤❤